Жълт код е обявен за 13 области в Югозападна и Централна

...
Жълт код е обявен за 13 области в Югозападна и Централна
Коментари Харесай

13 области са предупредени за лошо време

" Жълт " код е разгласен за 13 области в Югозападна и Централна България за 27 август, понеделник. Предупреждението поради предстоящи значителни превалявания е в действие за областите София-град, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Ловеч, Габрово, Стара Загора, Хасково, Кърджали и Смолян, сочи информация на уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Днес над западната половина на страната, а след обяд на обособени места и в източната, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии, в западните и планинските региони явленията ще са интензивни. Вятърът ще е до сдържан: в Западна България от северозапад с който ще нахлуе по-хладен въздух, а в източните региони ще бъде североизток. Максималните температури ще са от към 23° в западните региони, до 33° в източните. 

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. По-интензивни ще са явленията в следобедните часове, основно в Рило-Родопската област. Ще духа сдържан до мощен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 20°, на 2000 метра – към 13°.

Над Черноморието преди обяд ще е най-вече слънчево. В следобедните часове ще има и развиване на купеста и купесто-дъждовна облачност, само че основно по Южното Черноморие ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 27-30°. Температурата на морската вода е към 27°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР